CANTAR EL RÈQUIEM DE MOZART

AMB L’ORFEÓ VIGATÀ I L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE VIC

“Em temo que estic escrivint un Rèquiem per a mi mateix” — W. A. Mozart

La proposta

L’Orfeó Vigatà, l’abril de 2025, oferirà un concert, sota la direcció del mestre Daniel Antolí, en el qual interpretarà el Rèquiem de Mozart amb l’OCV i quatre solistes professionals.

El Rèquiem és una de les obres més famoses i significatives en la història de la música clàssica. Compost per Wolfgang Amadeus Mozart el 1791, és una missa fúnebre que s’ha convertit en un símbol de la música sacra i del geni creatiu de Mozart.

La importància del Rèquiem de Mozart radica en diversos aspectes:

Genialitat musical: el Rèquiem és considerat una de les obres mestres de Mozart, mostrant la seva habilitat per compondre música amb profunditat emocional i bellesa estètica.

Misteri i llegenda: la composició del Rèquiem va quedar inconclusa a causa de la mort prematura de Mozart, la qual cosa ha generat especulacions i llegendes entorn de la seva creació. Aquest misteri ha contribuït a augmentar la fascinació per l’obra.

Impacte cultural: el Rèquiem de Mozart ha estat interpretat i enregistrat innumerables vegades, convertint-se en una peça fonamental del repertori coral i simfònic. La seva influència s’estén més enllà de l’àmbit musical, arribant a inspirar pel·lícules, novel·les i altres formes d’art.

El Rèquiem de Mozart també és important per altres raons:

Significat religiós: com a missa fúnebre, el Rèquiem té un profund significat religiós i espiritual. La música de Mozart transmet una gamma d’emocions que reflecteixen la complexitat de les creences i els sentiments associats amb la mort i la vida després de la mort.

Influència en altres compositors: el Rèquiem de Mozart ha influït en molts altres compositors posteriors, que han admirat i estudiat aquesta obra mestra per aprendre’n tècniques i estils musicals.

Llegat cultural: el Rèquiem de Mozart forma part del llegat cultural europeu i mundial, sent interpretat en sales de concerts, esglésies i teatres d’òpera arreu del món. La seva popularitat continua creixent amb el temps, demostrant la seva importància duradora.

En resum, el Rèquiem de Mozart és una obra que va més enllà de la seva bellesa musical; és una expressió profunda de les emocions humanes i un testimoni del geni creatiu de Mozart que ha deixat una empremta indeleble en la història de la música clàssica.

A qui s’adreça

A títol individual a totes aquelles persones amants de la música, amb coneixements musicals, que desitgin cantar aquesta magnífica obra i tinguin disponibilitat per assistir als assajos els dilluns de 20:15 a 22:45.

Què cal fer

Amb la finalitat de vetllar per l’equilibri del cor i per la competència musical i tècnica per afrontar el repertori que ens proposem cantar calen tres coses:

1) FORMULARI:

Omplir i signar el formulari adjunt abans del 26 d’agost aportant-nos:

– Dades de contacte

– Coneixement i compromís de compliment amb el calendari de la producció

– Dades musicals (en el cas que no hagis participat en cap producció de l’Orfeó Vigatà).

2) AUDICIÓ (en el cas que no hagis participat en cap producció de l’Orfeó Vigatà):

Un cop ens arribi el teu formulari amb les dades necessàries ens posarem en contacte amb tu per concertar una audició i conèixer-nos personalment. L’equip tècnic de l’Orfeó Vigatà serà l’encarregat de fer les audicions a totes les persones que vulguin formar part d’aquest projecte com a cantants col·laboradors. Aquest equip tècnic està integrat per:

– Elisenda Cabero, Carles Farreras, Ferran Albrich i Elena Mateo com a professors de cant de l’Orfeó Vigatà

– Daniel Antolí i Plaza, director artístic i musical de l’Orfeó Vigatà

Aquesta audició ens ha de servir per conèixer la teva veu i les teves habilitats musicals per valorar si pots afrontar i gaudir plenament aquest repertori i com ho pots fer de la millor manera possible.

3) PREPARACIÓ:

Per poder preparar convenientment el repertori comptem amb dos elements fonamentals: l’estudi personal i els assaigs.

L’estudi personal és indispensable per tal que els assaigs siguin dinàmics, agradables i profitosos. Cada setmana direm què cal preparar a casa per a l’assaig següent. L’Orfeó Vigatà posarà a disposició material d’estudi per tal que pugui estudiar la música. D’aquesta manera aconseguim que tothom, tingui lectura musical o no, parteixi del mateix punt a l’inici de l’assaig i aquest sigui més eficaç.

L’altra part imprescindible, òbviament, són els assaigs. Cal ser-hi amb puntualitat i sempre.

I per anar fent boca

AQUÍ… deixem un enllaç de l’obra que tindrem el privilegi de cantar!!

Enllaç al Formulari de sol·licitud de participac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.