Orfeó Vigatà

L’Orfeó Vigatà, des del seu naixement el 1902, ha estat sempre un cor amb un fort arrelament a Vic; ha representat un esglaó important de la vida cultural de la ciutat i ha sigut un referent en el món associatiu de tota la comarca.

Actualment està format per quaranta cantaires de diferents edats i  municipis i dirigit pel mestre Daniel Antolí i Plaza. El cor assaja tots els dilluns el vespre a la sala d’assaig de l’Orfeó Vigatà (Sala Mn. Miquel Rovira).

Amb la línia de millora constant, tots els cantaires reben classes individuals de tècnica coral un dia a la setmana.

El repertori vocal és el més extens i variat de la història de la música, ja que la veu és l’instrument més antic, més ric i que millor transmet la humanitat de l’art. Per aquest motiu, els millors compositors de cada moment de la història han dedicat el seu talent a aquest instrument magnífic que és el COR, on el que fa la música no són tecles, ni cordes, sinó les persones que posen el seu talent i la seva humanitat al servei d’una veu col·lectiva. L’amor per la música compartida, per la veu, per la cultura universal i per la pròpia, i pel bé que la cultura aporta a la societat és el que ens uneix a la gent de l’Orfeó Vigatà per gaudir d’aquest immens patrimoni musical.

El nostre repertori, ja que és impossible abarcar-ho tot, va des del segle XVI fins a la música contemporània, en el terreny de la música culta, passant per  tots els gèneres vocals. També gaudim del folklore de tot el món i d’adaptacions de la música més popular d’autor. Malgrat l’eclecticisme del nostre repertori, acostumem a treballar per produccions amb una unitat de criteri en la selecció de les obres que conformen cada projecte.

Per nosaltres el més important, però, no és el QUÈ sinó el COM. Per això treballem amb la màxima exigència i rigor dintre de les nostres possibilitats, perquè el que ens fa gaudir més de la bona música és que estigui ben feta.

Quins són els  nostres objectius?

 • Impulsar i difondre el cant coral i contribuir, en clau de present i de futur, a projectar un moviment basat en el treball associatiu i comunitari.
 • Fomentar la creació de nous públics en l’àmbit de la música coral i la música en general.
 • Treballar per obtenir els millors resultats artístics i tècnics a partir de l’exigència i la constància de tot el grup.
 • Contribuir a la difusió de la música oferint concerts a nivell local, comarcal, nacional i internacional.
 • Integrar les diferents disciplines artístiques: música, arquitectura, pintura, teatre, dansa, literatura, etc.
 • Fer de la música una eina de cohesió social.
 • Promoure la cultura musical, considerant aquesta un servei per al creixement personal i l’esperit crític.
 • Ampliar la xarxa de relació amb altres entitats i agents culturals de
  la ciutat.
 • Promoure el patrimoni cultural i el talent del nostre país.

Composició del cor:

 • Sopranos: Montse Codina, Anna Ma González, Marta Guilaniu, Nicte Macías, Ester Martínez, Mireia Montserrat, Èlia Torra, Berta Vilageliu, Irene Vilanova, Núria Chalaux, Montse Falgueras, Imma Franquesa, Mercè Jansana, Sofia Planas, Noemi Poyato, Rosa Ma Salla, Anna Serra, Mireia Soler  i Ma Carme Vilaró.
 • Contralts: Maria Jesús Catalan, Meritxell Catalan, Glòria Díaz, Sara Duch, Alba Jené, Roser Pla , Núria Puigdesens, Carmina Ruiz, Mercè Ferran, Imma Font,  Núria Marsó i Beatriz Martínez.
 • Tenors: Enric Baldà, Xavier Catalan, Jordi Isern, Genís Torrents, Òscar Fonts, Modest Riera, Marçal Vilà, Jordi Figuerola,  Pere Roca,  i Jaume Vilarrasa. 
 • Baixos: Miquel Cañellas, Daniel Bosch, Miquel Cañellas, Joan Carles Torra, Lluís Escarrà, Lluís Toran, Ismael Perramon, Ramon Puigdomènech i Martí Serrat.