Director

DANIEL ANTOLÍ I PLAZA

Nascut a Barcelona, va cursar els estudis de Composició, Cant, Piano, Direcció Coral i Direcció Orquestral al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obtenint sempre les màximes qualificacions. Va fer durant dos anys un Màster de Direcció Orquestral a la Universitat de Música de Viena (Àustria). És diplomat en Magisteri, especialitat de Música, per la Universitat de Barcelona.

Els seus mestres de direcció coral han estat Manuel Cabero, Mireia Barrera, Josep Vila, Carl Høgset, Anders Eby, Dan Olof Stenlund, Pierre Cao i Frieder Bernius, entre d’altres i en la direcció orquestral Manuel Valdivieso, Jordi Mora, Jörg Birhance, Salvador Mas i Antoni Ros Marbà.

Ha estat guanyador del 1r Premi en el II Concurs de Composició Coral de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals). Diverses formacions han estrenat obres seves, entre les quals destaquen el Cor del Reial Conservatori d’Estocolm, el Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Liceu, el Cor Aura de l’Escola del Palau, La Cobla Principal del Llobregat, la Cobla Mediterrània, la Cobla Simfònica de Catalunya, la Banda Simfònica del Conservatori Superior de Música de Barcelona, l’ Orquestra de Cambra I Dilettanti o l’Orquestra Barcelona Filharmonia, entre d’altres. L’any 2006 s’estrenà a Barcelona la seva primera òpera, SORT!.

Ha estat professor de Direcció, Música de Cambra i Cant Coral al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, a la Universitat de Barcelona (Departament de Didàctica de l’Expressió Musical i Corporal), a l’Escola Oriol Martorell (Centre d’ensenyaments artístics integrats de referència a Espanya), al Curs DMúsica de Direcció Coral, al Curs 2009 de Direcció Coral de la Federació de Cors de Clavé, al Curs 2010 de Direcció Coral Camerata Impromptu, al Curs 2011 de Direcció Coral Camerata Impromptu i Orfeó de Sants, i al Cursos 2012-2017 de Direcció Coral Camerata Impromptu. Ha estat director titular de la Cobla La Principal del Llobregat (distingida amb la Creu de Sant Jordi), Lingua Mortis Orchestra (Alemanya), de l’Orquestra de l’Escola del Palau, de la Banda Simfònica del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Capella de Música Burés, de l’Orquestra de Cambra i Dilettanti, de l’Orfeó de Sants o de la Camerata Impromptu, entre d’altres. El 2005 va ser director assistent de la JONC – Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

 

Ha actuat arreu de l’Estat espanyol, i a Portugal, Andorra, França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Txèquia, Suïssa, Hongria i Argentina i a festivals internacionals de música com el Festival de Peralada (Catalunya), Festival de Cadaqués (Catalunya) o el Festival de Música Antiga d’Avelino (Nàpols), al Festival de Wacken Open Air 2013 (Alemanya) davant de 100.000 persones, al Masters of Rock (Txèquia) davant de 60.000 persones, o cicles com “Concerts de tarda al Palau de la Música Catalana” o “El petit Palau”, entre d’altres.

Ha dirigit en concert formacions com l’Orquestra de Cambra de Vic, la Cobla Sant Jordi, la Principal de la Bisbal, la Cobla Mediterrània, el Cor Lieder Càmera, el Cor de la Universitat de Portland (Oregon, USA), el Cor de Cambra del Reial Conservatori d’Estocolm (Suècia), el Cor Jove Nacional de Noruega (Noruega), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Ensemble de Música Antiga de Cahors (França), LMO Orchestra (Alemanya), Almanac Orchestra (Alemanya), l’Orquestra Simfònica de Vidin (Bulgària), l’Orquesta y Coro Filarmonía de Madrid (Espanya), entre d’altres.

Ha enregistrat per TV3, pel Canal 33, per Catalunya Música, per TVE, per RNE, per la Televisió txeca, per la Televisió alemanya, per Aglae Música, per Columna Música, per Nuclear Blast, entre d’altres.

Actualment és professor al IEA Oriol Martorell d’Ensenyaments Artístics Integrats (centre de la Generalitat de Catalunya de referència a Espanya), i director titular de l’Orfeó Vigatà i de l’Orquestra Barcelona Filharmonia.

L’any 2013 va fundar SIMFONOVA ÒPERA I SIMFÒNICA S.L., juntament amb el periodista Marcel Gorgori i el violinista Joaquim Garcia. SIMFONOVA produeix espectacles musicals de gran format que apropa l’òpera i la música simfònica a tots els públics amb un format innovador al nostre país que combina l’alta qualitat musical amb l’alta qualitat comunicativa.

ENLLAÇOS D’INTERÈS: 

CANAL DE YOUTUBE DE DANIEL ANTOLÍ i PLAZA:

https://www.youtube.com/c/DanielAntol%C3%ADiPlaza/videos?view_as=subscriber

SIMFONOVA, ÒPERA I SIMFÒNICA S.L.

www.simfonova.cat

ORQUESTRA BARCELONA FILHARMONIA

www.barcelonafilharmonia.com