Hem cantat

CONCERT DELS DOLORS

L’Orfeó Vigatà va oferir, el 22 de març passat, l’Stabat Mater de G. Rheinberger. Va completar el conceret amb algunes peces de les quals destaquem l’Abenlied també de G. Rheinberger, Ubi Caritas de Durufle i l’Stabat Mater de la Processó de Vic.

Va tenir molt bona acollida tant en els dos passis de l’església dels Dolors com l’endemà a l’església de Santa Maria de Manlleu.

“L’ÒPERA DELS AMICS” DE SIMFONOVA A L’ATLÀNTIDA

Brillant colofó de Simfonova amb la participació de l’Orfeó Vigatà

SIMFONOVA : amb idea presentació i guió de Marcel Gorgori; amb Antoni Lliteres (tenor), Laura del Rio (soprano) Toni Marsol (baríton) Laura Vila (mezzosoprano). Amb l’Orquestra Barcelona Filharmonia i l’Orfeó Vigatà. Direcció musical :Daniel Antolí i Plaza.

Amb el concert format per fragments d’òpera i música simfònica, es tancava aquest passat diumenge a Vic la gira musical: L’Ópera dels Amics que des del passat mes de febrer de 2023 i al llarg d’un any, ha recorregut amb èxits brillants i entusiasme del públic el mapa del nostre territori. L’espectacle que ha passat per auditoris com els de Sant Cugat, Tarragona , Terrassa, Girona, Cornellà i teatres reconeguts com el Fortuny de Reus, Kursaal de Manresa i, el Liceu de Barcelona va finalitzar aquesta tarda de diumenge 28 de gener a l’Atlàntida amb un aforament complert i amb la presència de la presidenta del Parlament la Molt Honorable Sra. Anna Erra, acompanyada pel l’alcalde de la ciutat Exm. Sr. Albert Castells i la regidora de cultura Bet Piella. L’Òpera dels Amics és un espectacle en que la part audiovisual i té la seva vessant representativa a través de cinc diferents personatges populars i coneguts de tots (Josep Roca del Celler de Can Roca, Carles Sans del Tricicle, Toni Clapés, Boris Izaguirre i Helena Garcia Melero) que , en conversa distesa amb el comunicador Marcel Gorgori , creador i presentador dels espectacles de Simfonova, justifiquen el perquè de les seves preferències operístiques i expliquen les circumstàncies personals que els porten a triar aquells fragments d’òpera que en la continuïtat d’acció reprendran els solistes, cor i orquestra atenent a les seves demandes.

L’espectacle de tres hores s’ordenava en dues parts . En la primera d’elles una subtil interpretació de la “Meditation” de Tahïs a càrrec del volinista Aleksandar Krapovski acompanyat amb les veus de fons d’un cor estàtic enfilerat emmig del pati de butaques, va entusiasmar i sorprendre l’auditori . Aquesta primera part que s’inciava orquestralment amb un fragment de “Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, va discórrer entre àries de Rigoletto de Giussepe Verdi, Samson et Dalila de Saint Saëns i la Boheme de Giacomo Puccini. Peces brodades per l’orquestra i els quatres solistes que alternaren amb resolució interpretativa i “bel canto”

A la segona part la intervenció del cor de l’Orfeó Vigatà augmentà, si hi cap dir-ho, l’interès de l’audició al veure’s i sentir a ple pulmó peces operístiques en que Cor i solistes no feien res més que augmentar la delectança mútua en uns gir sonors a voltes pianíssims a voltes , generosos i forts que es delien per complementar-se en harmonia al costat d’una orquestra timbrada i segura magistralment dirigida pel mestre Daniel Antolí. Peces tan conegudes com l’ Havanera i la Seguidilla de Carmen de Bizet, Va Pensiero de l’òpera Nabucco de Verdi o il Trovatore també de Giuseppe Verdi entre d’altres . No ens podem deixar però la magnífica intervenció de la soprano Laura del Rio en el recitatiu de La vergine degli Angeli de l’obra verdiana La Força del Destino, que apoïada per les veus d’homes de l’ Orfeó va esdevenir una de les peces més aplaudides del concert . Com a bis final ; cor, solistes i orquestra oferiren un brindis al públic amb la peça operística de Cavalleria Rusticana “Viva il vino Spumeggiante” sense oblidar que el conductor de l’espectacle Marcel Gorgori va tenir unes paraules finals d’agraïment al nombrós grup coral per la seva implicació amb Simfonova alhora que va declarar públicament la idoneïtat del’Orfeó Vigatà per a ser cor titular en futures edicions d’aquest event musical.

Miquel S. Cañellas

CONCERT DE NADAL A LA GLEVA

Podeu veure la primera part en aquest vídeo

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Concert que vam poder oferir el passat dia 25 de novembre en celebració de la festa de Santa Cecília.

En un entorn magnífic ple a vessar d’un públic entusiasta vam gaudir de la música amb aquest programa compartit amb el cor de Tortosa.

L’ORFEÓ VIGATÀ CANTA ÒPERA AMB SIMFONOVA

Continua la gira del 5è espectacle de Simfonova, l’Òpera dels Amics, que es tancarà el dia 28 de gener de 2024 a l’Atlàntida de Vic.

____

CONCERT DE CELEBRACIÓ DEL 120è ANIVERSARI – FESTA MAJOR

Entrevista a Daniel Antolí i Plaza, director de l’Orfeó Vigatà

____________________________________________________________________________________

Creu de Sant Jordi per a l’Orfeó Vigatà

Created with GIMP

___________________________________________________________________________________

CREU DE SANT JORDI

El Govern ens ha concedit la Creu de Sant Jordi a l’Orfeó Vigatà: Per 120 anys de trajectòria modèlica en la difusió i la promoció de l’activitat coral i musical tant a la plana de Vic com a la resta del país, fent-ne un element de cohesió social, de creixement personal i artístic. En reconeixement de l’objectiu complert de transmetre a la ciutadania els valors i les emocions que ens aporta la música, el patrimoni cultural i el talent des de l’excel·lència d’un treball sostingut en el temps i compromès també amb la realitat social del seu entorn. A la magnífica feina feta també per promoure tots aquests valors entre els infants, a través de la Coral Espurna, el cor infantil de l’Orfeó.

CONCERT A GIRONA “TEMPS DE FLORS”

Molt contents d’haver pogut compartir aquesta diada de Temps de Flors 2022 amb el Cor Maragall i cantar Naturalment, música, amb una selecció acurada d’obres que volen reflectir la relació de l’home amb la natura.

CONCERT DEL MERCAT DEL RAM A L’ESGLÉSIA DELS DOLORS

El 8 d’abril de 2022.
Stabat Mater de František Tůma a l’Església dels Dolors de Vic. Després de la missa dedicada a la Mare de Déu dels Dolors, vàrem tenir el goig de poder cantar aquesta obra per a cor mixt i orgue. El públic, que va omplir els dos passis, va poder apreciar la bellesa i expressivitat amb què l’autor explica el dolor de la Mare de Déu

CONCERT DE CAP D’ANY A TARADELL

Enguany l’Orfeó Vigatà ha pogut oferir un Gran Concert de Cap d’any el dia 1 de gener de 2022 a Can Costa i Font de Taradell. Hem pogut anar superant totes les dificultats derivades de la pandèmia i finalment oferir aquest concert amb cor i orquestra que significa el tret de sortida de l’any en què l’Orfeó Vigatà celebra el seu 120è aniversari.

El diumenge dia 21 de novembre l’Orfeó va oferir un concert per celebrar la diada de Santa Cecília compartit amb el Cor Maragall de Girona. Era un projecte que ja havíem hagut d’ajornar per la Covid i que finalment us vam poder oferir. Les col·laboracions per a concerts compartits amb altres cors ens fan molta il·lusió i esperem que puguem retornar-los la visita a l’edició següent de Temps de Flors

El concert del dia 4 de juliol als jardins de l’Hotel Les Clarisses va fou la cloenda de la temporada 20-21. Agraïm a tothom l’assistència i esperem que gaudíssiu de l’espectacle que en col·laboració amb l’EART Vic i la Maria Peix, us vam oferir.

El concert del diumenge dia 28 de febrer a l’Atlàntida va fer-nos sentir una gran emoció i estem molt contents de poder compartir-vos la crítica que en va fer El 9 Nou. Esperem que aviat us puguem oferir també algun enllaç als vídeos de YouTube.

El 9 Tv entrevista la nostra presidenta, Sara Duch, amb motiu del concert que oferirà l’Orfeó Vigatà a l’Atlàntida després d’un any de no poder cantar en públic.

El 9 Nou publica un article on el concert que l’Orfeó oferirà a l’Atlàntida i com ha treballat durant la pandèmia per mantenir l’activitat i la cohesió del cor.