Cantar la Missa en Do m de W.A. Mozart

La proposta

Els/les organitzadors/res de la celebració del 120è aniversari de l’Orfeó Vigatà volem compartir amb totes aquelles persones amants de la música la joia de cantar bona música amb bona companyia.

Per aquest motiu et volem proposar participar com a cantant col·laborador/a en en nostre concert del 120è aniversari que celebrarem a l’Atlàntida el dia 3-7-2022 en format de concert participatiu.

L’ocasió serà ben especial per molts motius. El primer de tots ells l’efemèride del 120è aniversari en un moment dolç per a la nostra entitat per l’alegria pròpia de la celebració i del fet que, després de molts mesos de dificultats per a la cultura a causa de la pandèmia, tornem a poder fer concerts de gran format. També serà especial per poder comptar amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra de Vic i d’uns solistes excepcionals per fer un programa coronat per una de les obres més impresionants del repertori simfònic-coral: La Gran Missa en Do menor KV 427(417a) de Wolfgang Amadeus Mozart.

Aquesta, malgrat estar inacabada, és una de les obres més monumentals i impressionants del repertori simfònic-coral. Pensem que, junt amb la resta del repertori que conformarà aquest magnífic concert, és una tria de repertori ideal per celebrar el que celebrem: Tot i que el recorregut de 120 anys d’història de l’Orfeó Vigatà ja es pot considerar  una obra magna, per a nosaltres aquesta obra encara està «incacabada» i esperem poder-la completar amb molts més anys de música compartida.

La família de l’Orfeó Vigatà estarà molt contenta i agraïda per compartir aquesta ocasió única amb tots vosaltres. Us hi esperem! 

A qui s’adreça

A títol individual a totes aquelles persones amants de la música que desitgin aprofitar aquesta ocasió única i irrepetible i tinguin disponibilitat per assistir als assajos els dilluns de 20:15 a 22:45.

Què cal fer

Amb la finalitat de vetllar per l’equilibri del cor i per la competència musical i tècnica per afrontar el repertori que ens proposem cantar calen tres coses:

1) FORMULARI:

Omplir i signar el formulari adjunt abans del 28 de desembre aportant-nos:

– Dades de contacte

– Coneixement i compromís de compliment amb el calendari de la producció

– Dades musicals (experiència coral, formació musical*  formació tècnica en relació al cant*).

*No és requisit indispensable tenir formació musical i/o formació vocal, tot i que són aspectes que valorem molt positivament i en cas de poca disponibilitat de places podrien ser factors favorables per oferir abans una plaça en el projecte a una persona amb aquesta formació que amb una altra que no la tingui.

2) AUDICIÓ:

Un cop ens arribi el teu formulari amb les dades necessàries ens posarem en contacte amb tu per concertar una audició amb tu i conèixer-nos personalment. L’equip tècnic de l’Orfeó Vigatà serà l’encarregat d’audicionar a totes les persones que vulguin formar part d’aquest projecte com a cantants col·laboradors. Aquest equip tècnic està integrat per:

– Elisenda Cabero, professora de cant de l’Orfeó Vigatà

– Carles Farreras, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Ferran Albrich, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Daniel Antolí i Plaza, director artístic i musical de l’Orfeó Vigatà

Aquesta audició ens ha de servir per conèixer la teva veu i les teves habilitats musicals per valorar si pots afrontar i gaudir plenament aquest repertori i com ho pots fer de la millor manera possible.

3) PREPARACIÓ:

Per poder preparar convenientment el repertori comptem amb dos elements fonamentals: l’estudi personal i els assaigs.

L’estudi personal és indispensable per tal que els assaigs siguin dinàmics, agradables i profitosos. Cada setmana direm què cal preparar a casa per a l’assaig següent. L’Orfeó Vigatà posarà a disposició de cada persona la seva veu enregistrada per cantants professionals per tal que pugui estudiar la música i el text amb un exemple musical i vocal excel·lent. D’aquesta manera aconseguim que tothom, tingui lectura musical o no, parteixi del mateix punt a l’inici de l’assaig i aquest sigui més eficaç.

L’altra part imprescindible, òbviament, són els assaigs. Cal ser-hi amb puntualitat i sempre.

Enllaç al Formulari de sol·licitud de participació

Calendari d’assajos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.