Coral Espurna

La Coral Espurna és el cor infantil de l’entitat centenària Orfeó Vigatà, i està formada per cantaires de 5 a 16 anys d’edat. La coral assaja cada dissabte d’11 a 12h del matí, als mateixos locals de l’Orfeó. Des del 2001 forma part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), entitat que organitza concerts i activitats per tot el territori català. Actualment la coral està dirigida per Mònica Toll i Casadesús, cantant i professora de cant del conservatori de Vic.

Quins són els nostres objectius?

– Introduir els més petits en el món de la música, a través de la seva veu.

– Realitzar concerts i actuacions dins la ciutat de Vic i arreu del territori català.

– Realitzar trobades i concerts amb altres corals de Catalunya, dins les activitats organitzades pel SCIC, per tal de fomentar la relació amb altres nens i nenes del nostre territori.

– Donar rellevància tant a la formació musical com a la vessant humana. És important que els nens i nenes s’ho passin bé cantant, per això l’aprenentatge de les cançons es fa de manera activa i dinàmica, potenciant que cada un dels membres de la coral s’integri dins el grup i prengui el compromís de formar-ne part.

Què fem?

Cada dissabte al matí assagem les cançons que oferim als diferents concerts i/o activitats. Aquestes són majoritàriament de caire infantil i juvenil, populars catalanes i d’arreu del món. Habitualment es tenen en compte els interessos musicals dels cantaires, ja que genera motivació, interès i ganes de cantar.

També oferim classes de llenguatge musical pels cantaires que ho desitgin.