Cantar al Concert de Nadal

La proposta

Com a cloenda dels actes de celebració del 120è aniversari, en el tradicional Concert de Nadal a l’Atlàntida (dia 25 de desembre a les 20:00), l’Orfeó Vigatà estrenarà Un poema de Nadal del jove compositor català Andreu Diport.

Un Poema de Nadal  és una cantata per a cor mixt i orquestra que al llarg dels seus sis moviments pren com a fil conductor el Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra. Durant el transcurs de l’obra, trobem una escriptura molt variada, amb moments brillants, però també íntims; amb fragments més seriosos, i d’altres de més juganers. L’estil de composició és en tot moment proper i accessible, i fa confluir música nova amb melodies populars catalanes —que sempre ressonen d’una manera especial en aquestes dates.

A qui s’adreça

A títol individual a totes aquelles persones amants de la música que desitgin aprofitar aquesta ocasió única i irrepetible i tinguin disponibilitat per assistir als assajos els dilluns de 20:15 a 22:45.

Què cal fer

Amb la finalitat de vetllar per l’equilibri del cor i per la competència musical i tècnica per afrontar el repertori que ens proposem cantar calen tres coses:

1) FORMULARI:

Omplir i signar el formulari adjunt abans del 5 de setembre aportant-nos:

– Dades de contacte

– Coneixement i compromís de compliment amb el calendari de la producció

– Dades musicals (experiència coral, formació musical*  formació tècnica en relació al cant*).

*No és requisit indispensable tenir formació musical i/o formació vocal, tot i que són aspectes que valorem molt positivament i en cas de poca disponibilitat de places podrien ser factors favorables per oferir abans una plaça en el projecte a una persona amb aquesta formació que amb una altra que no la tingui.

2) AUDICIÓ:

Un cop ens arribi el teu formulari amb les dades necessàries ens posarem en contacte amb tu per concertar una audició amb tu i conèixer-nos personalment. L’equip tècnic de l’Orfeó Vigatà serà l’encarregat d’audicionar a totes les persones que vulguin formar part d’aquest projecte com a cantants col·laboradors. Aquest equip tècnic està integrat per:

– Elisenda Cabero, professora de cant de l’Orfeó Vigatà

– Carles Farreras, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Ferran Albrich, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Daniel Antolí i Plaza, director artístic i musical de l’Orfeó Vigatà

Aquesta audició ens ha de servir per conèixer la teva veu i les teves habilitats musicals per valorar si pots afrontar i gaudir plenament aquest repertori i com ho pots fer de la millor manera possible.

3) PREPARACIÓ:

Per poder preparar convenientment el repertori comptem amb dos elements fonamentals: l’estudi personal i els assaigs.

L’estudi personal és indispensable per tal que els assaigs siguin dinàmics, agradables i profitosos. Cada setmana direm què cal preparar a casa per a l’assaig següent. L’Orfeó Vigatà posarà a disposició de cada persona la seva veu enregistrada per cantants professionals per tal que pugui estudiar la música i el text amb un exemple musical i vocal excel·lent. D’aquesta manera aconseguim que tothom, tingui lectura musical o no, parteixi del mateix punt a l’inici de l’assaig i aquest sigui més eficaç.

L’altra part imprescindible, òbviament, són els assaigs. Cal ser-hi amb puntualitat i sempre.

Enllaç al Formulari de sol·licitud de participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.