Cantar al Concert de Nadal

La proposta

Com a cloenda dels actes de celebració del 120è aniversari, en el tradicional Concert de Nadal a l’Atlàntida (dia 25 de desembre a les 20:00), l’Orfeó Vigatà estrenarà Un poema de Nadal del jove compositor català Andreu Diport.

Un Poema de Nadal  és una cantata per a cor mixt i orquestra que al llarg dels seus sis moviments pren com a fil conductor el Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra. Durant el transcurs de l’obra, trobem una escriptura molt variada, amb moments brillants, però també íntims; amb fragments més seriosos, i d’altres de més juganers. L’estil de composició és en tot moment proper i accessible, i fa confluir música nova amb melodies populars catalanes —que sempre ressonen d’una manera especial en aquestes dates.

A qui s’adreça

A títol individual a totes aquelles persones amants de la música que desitgin aprofitar aquesta ocasió única i irrepetible i tinguin disponibilitat per assistir als assajos els dilluns de 20:15 a 22:45.

Què cal fer

Amb la finalitat de vetllar per l’equilibri del cor i per la competència musical i tècnica per afrontar el repertori que ens proposem cantar calen tres coses:

1) FORMULARI:

Omplir i signar el formulari adjunt abans del 5 de setembre aportant-nos:

– Dades de contacte

– Coneixement i compromís de compliment amb el calendari de la producció

– Dades musicals (experiència coral, formació musical*  formació tècnica en relació al cant*).

*No és requisit indispensable tenir formació musical i/o formació vocal, tot i que són aspectes que valorem molt positivament i en cas de poca disponibilitat de places podrien ser factors favorables per oferir abans una plaça en el projecte a una persona amb aquesta formació que amb una altra que no la tingui.

2) AUDICIÓ:

Un cop ens arribi el teu formulari amb les dades necessàries ens posarem en contacte amb tu per concertar una audició amb tu i conèixer-nos personalment. L’equip tècnic de l’Orfeó Vigatà serà l’encarregat d’audicionar a totes les persones que vulguin formar part d’aquest projecte com a cantants col·laboradors. Aquest equip tècnic està integrat per:

– Elisenda Cabero, professora de cant de l’Orfeó Vigatà

– Carles Farreras, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Ferran Albrich, professor de cant de l’Orfeó Vigatà

– Daniel Antolí i Plaza, director artístic i musical de l’Orfeó Vigatà

Aquesta audició ens ha de servir per conèixer la teva veu i les teves habilitats musicals per valorar si pots afrontar i gaudir plenament aquest repertori i com ho pots fer de la millor manera possible.

3) PREPARACIÓ:

Per poder preparar convenientment el repertori comptem amb dos elements fonamentals: l’estudi personal i els assaigs.

L’estudi personal és indispensable per tal que els assaigs siguin dinàmics, agradables i profitosos. Cada setmana direm què cal preparar a casa per a l’assaig següent. L’Orfeó Vigatà posarà a disposició de cada persona la seva veu enregistrada per cantants professionals per tal que pugui estudiar la música i el text amb un exemple musical i vocal excel·lent. D’aquesta manera aconseguim que tothom, tingui lectura musical o no, parteixi del mateix punt a l’inici de l’assaig i aquest sigui més eficaç.

L’altra part imprescindible, òbviament, són els assaigs. Cal ser-hi amb puntualitat i sempre.

Enllaç al Formulari de sol·licitud de participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.